REVALIDATIE BEGELEIDING

Heeft jouw paard een blessure gehad en heb je weer ‘groen-licht’ gekregen om jouw trainingen langzaam op te bouwen maar weet je niet hoe je dit op een verantwoorde manier moet doen? Dan kan ik jou wellicht begeleiden op jouw paard op een verantwoorde en gezonde manier weer langzaam terug in conditie te krijgen.


Een paard wat revalideert van een blessure heeft over het algemeen niet de conditie van een paard wat volop in training is. Daarnaast is het belangrijk om de trainingen rustig op te bouwen en niet te veel te vragen van jouw paard. Wanneer je namelijk te veel vraagt, kan de blessure terugkomen. Het is dus belangrijk om een goed opbouwschema te hebben en voor al ook de fitheid van het paard te monitoren. Daarnaast is het erg belangrijk om te weten wanneer je langzaam aan dat stapje extra mag doen.


Elke blessure en elk paard is anders. Er is geen standaard traject om jouw paard weer terug op conditie te krijgen, daarom zal er bij een introductiemeting een op maat gemaakt plan worden opgesteld waarbij ook rekening wordt gehouden met jouw behoeftes. Na aanleiding van dit plan bepalen we de frequentie van de hartslagmetingen en de duur en frequentie van de opbouwschema’s.


Bij dit traject zal jouw dierenarts en eventueel behandelaar (osteopaat/fysiotherapeut) ook betrokken worden om jouw paard zo optimaal en verantwoord mogelijk te laten revalideren!


De kosten voor dit traject zijn door de persoonlijke situatie verschillend. Daarom zal er bij het maken van het plan van aanpak, duidelijk inzichtelijk worden gemaakt welke kosten er aan verboden zitten.

IK WIL GRAAG MEER WETEN

 
 
 
 

Vragen? Bel mij gerust!

Copyright © HORSEBEAT | Fotografie: Sannevissersphotography

Volg op social media:

Deze website maakt gebruikt van cookies.

Accepteren