ERVARINGEN

Wat is HorseBeat? Wat houd een hartslagmeting in en wat kun je ermee? Diverse vragen die wij ons stelde toen wij voor het eerst hierover leesde. De eerste keer hebben wij Ilse van HorseBeat ontmoet tijdens een Derby in Reuver met onze vorige merrie. Daar had je de mogelijkheid om de cross te rijden met hartslagmeter. We kregen heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap, hoe en wat. Ook tijdens de meting krijgen we duidelijk uitleg. Zo interessant en informatief! Je krijgt een hele andere kijk op trainingen en wat je anders kunt doen en dat je juist niet harder moet trainen maar slimmer. Heel gaaf!


Zo deed Ilse ook bij onze nieuwe merrie, welke een heel stuk jonger is en veel minder ervaring, ook een hartslagmeting tijdens een crosstraining in Hulsberg. Ook hier kregen we een heel verslag van dit paard met de resultaten en tips. Wederom een heel stuk meer informatie en weer heel veel van opgestoken. We zullen vast en zeker dit met onze merrie weer aan doen. 


Ik zou elke ruiter aanraden om een hartslagmeting te doen, om een beeld te krijgen van je paard op alle fronten, waaronder de conditie. Daarnaast ook de hoeveelheid info die je krijgt om de conditie te verbeteren en welke trainingen het beste hierbij passen. 


Dus wil je op de juiste en verantwoorde manier met je paard trainen? Dan is dit zeker een aanrader! We hebben er heel veel van opgestoken. Bedankt Ilse!
Diana en Ramses Fransen

Ilse kwam bij mij op stal om een hartslagmeting uit te voeren samen met mijn paard Selly. Dit was voor mij nieuw dus ik was erg benieuwd, wat ik er mee kon. Tijdens de hartslagmeting wilde ik graag te weten komen hoe zwaar de trainingen voor Selly zijn en ook welke oefeningen haar meer moeite kosten. Dus eigenlijk inzicht krijgen in de intensiteit van mijn trainingen. Als eerste heb ik haar een beetje los gereden en werd er een nulmeting afgenomen, daarna ben ik verschillende oefeningen gaan rijden. Je kon door middel van de hartslagmeter goed zien bij welke oefeningen de hartslag omhoog ging, dus dat het zwaarder was. Maar ook kon je duidelijk zien wanneer de hartslag zakte, dus het herstel.


Door de hartslagmeting heb ik meer inzicht in mijn trainingen gekregen, waardoor ik Selly beter heb leren kennen. De informatie heb ik goed kunnen gebruiken voor mijn trainingen.


Celine Groenveld

Ik kende Ilse al een tijdje aangezien we op dezelfde stal staan. Ik vond het leuk om te zien hoe ze met haar bedrijf is begonnen en hoe gepassioneerd ze is! Ik werd steeds nieuwsgieriger naar de hartslagmetingen, waardoor ik het zelf ook eens wilde proberen. Mijn doel was vooral om te kijken of mijn paard Flo gespannen was tijdens de training of dat ze juist meer moeite had met bepaalde oefeningen. De uitslag verraste mij, want de hartslag liet zien dat Flo erg ontspannen was. Mijn hartslag was daarentegen iets minder ontspannen.


Ik vond dat Ilse mij fijn begeleidde tijdens de meting en ook erg betrokken was. Ze gaf fijne tips en daardoor zou ik het zeker aanraden aan iedereen om eens te proberen! De resultaten kunnen je verassen en je hebt er veel aan voor de rest van je trainingen.Eve Claessen

Ilse is een super vriendelijke meid die gepassioneerd te werk gaat. Ze geeft duidelijke uitleg vooraf, tijdens en na de hartslagmeting. Wat ik fijn vond, was dat er na de "verplichte basismeting", om de basis conditie te meten, ook ruimte was voor eigen invulling. Hierbij ging ik samen met Ilse kijken wat waardevol is om te meten en wat past bij hetgeen dat ik graag gemeten wilde hebben.


Inmiddels heb ik met 2 paarden al verschillende metingen laten doen. Zelf was ik er tot voor kort nog niet mee bekend. De metingen hebben me veel inzicht gegeven in de huidige conditie van mijn paarden en de groeimogelijkheden/verbeterpunten.


Ilse heeft vooraf duidelijk aangegeven dat ze let op zowel de hartslag in rust alsook in beweging, maar dat ze ook kijkt naar het beeld en hoe het paard loopt.
Inmiddels heb ik met Sun 3 hartslagmetingen gedaan, waarbij er ook gebruik is gemaakt van een trainingsschema. We zijn met Sun direct begonnen na zijn blessure. Met Teun, een jong nieuw paard, heb ik ook vrij snel een meting ingepland, zodat ik zicht heb op zijn basisconditie. Ook heeft het mijn gevoel bevestigd over zijn kwaliteiten en ontwikkelingen.


Ilse is heel klantvriendelijk, flexibel en komt op locatie. Ze houd van kletsen, maar met haar instructieset kan ze direct vertellen wat ze ziet en dat is zowel prettig als efficiënt. Ze gaat vriendelijk met het paard om als ze de hartslagmeter bevestigd en ze kan duidelijk uitleggen wat je in de grafieken ziet. Ze voorziet je van handige tips waar je mee aan de slag kan en voor een klein beetje extra stelt ze een 6 - 8 weeks trainingsschema voor je op. Ze wil het beste voor je paard en daarmee het beste voor jou. Ze zorgt voor veel variatie en mogelijkheden, zodat er altijd wel een passende training voor je bij zit. De basisprincipes zijn hersteltraining, intensieve training en rustdagen. Geen zin om te rijden? Zorgt ze voor andere mogelijkheden. Kortom, geen excuus meer om met je paard doelgericht en bewust te trainen om zo efficiënt en snel mogelijk jouw doelen met je paard te bereiken. En dat met een flinke dosis gezelligheid en altijd mogelijkheid om vragen te stellen. Ik ben fan!


Sanne de Heij

Tijdens mijn afstudeeropdracht kwam ik al het een en ander te weten over hartslagmetingen. Ik vond dit erg interessant en wilde dit ook graag zelf in mijn trainingen gaan toepassen. Toen ik Horsebeat voorbij zag komen, was ik meteen geïnteresseerd.


Ik sprak Ilse van der Valk meerdere keren en ik merkte dat we totaal op één lijn liggen. Ik had inmiddels besloten dat ik ook zelf een hartslagmeter aan wilde schaffen. Hierbij heeft Ilse mij geholpen en hiernaast hebben we ook een hartslagmeting ingepland. Ilse heeft mij advies gegeven over zowel de aankoop als het gebruik van de hartslagmeter. Ik kon altijd mijn vragen stellen en werd super geholpen. Ook tijdens de hartslagmetingen die ze bij mij op stal kwam doen, leerde ik altijd nieuwe dingen en was het daarnaast ook erg gezellig.


Ik heb vooral veel inzicht gekregen in de manier van trainen. Mijn manier van trainen is totaal veranderd en ik merk al veel verschil. Door het trainingsschema van Ilse is mijn paard geconcentreerder, kan hij meer energie kwijt en wordt hij sterker. Ik merk dat zowel ik als mijn paard de trainingen leuker zijn gaan vinden.


Er zijn zoveel ruiters (waaronder ik ook hiervoor) die eigenlijk totaal niet door hebben hoe zwaar de trainingen nou echt zijn en/of niet doorhebben hoe belangrijk afwisseling bijvoorbeeld is. Ik zou daarom elke ruiter aanraden om een hartslagmeting in te plannen. Het zorgt voor veel inzicht!!

Merle van de Laar

IK WIL GRAAG MEER WETEN

 
 
 
 

Vragen? Bel mij gerust!

Copyright © HORSEBEAT | Fotografie: Sannevissersphotography

Volg op social media:

Deze website maakt gebruikt van cookies.

Accepteren